Recept Brandnetelsoep

BRANDNETELSOEP   (6 personen)

In de lente zijn jonge brandnetels zacht en voedzaam en je kunt genoeg plukken voor een heerlijke soep (draag wel handschoenen!). Je plukt alleen het topje van de plant, de eerste twee blaadjes en het knopje. Ze slenken een beetje zoals spinazie en je kunt voor dit recept ook de brandnetels vervangen door spinazie.
Ingrediënten:

225 gr jonge brandnetelblaadjes
100 gr boter of margarine
450 gr uien in stukjes gesneden
2 knoflookteentjes in stukjes gesneden of geperst
1 ½  liter groentebouillon
zout en peper
100 gr crème fraîche (optioneel)


Was de brandnetels, smelt de boter in een pan en bak de uien zachtjes op laag vuur voor ongeveer 10 minuten (laat ze niet bruin worden). Voeg de knoflook toe en laat het voor 2 minuten meebakken.  Voeg de brandnetels en de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken en pureer hierna de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Op smaak maken met zout en peper en serveer warm met eventueel 1 lepel crème fraîche in elke soepkom.

Reacties

Populaire posts