Recept Kaas & uientaart


RECEPT KAAS & UIEN TAART

Voor het deeg:
300 gr bloem
150 gr boter
3-4 eetl koud water
mespuntje zout

Voor de vulling:
3-4 uien (in ringen gesneden)
150 gram geraspte kaas
4 eieren
200 ml (volle) melk
paneermeel
zout & peper naar smaak 

Bloem, boter en zout met 2 messen tot kruimeldeeg snijden en daarna met de hand kruimeldeeg van maken. Water toevoegen, kruimels kneden tot een deeg en maak een bal. Half uur de deegbal in de koelkast afgedekt laten rusten. 
Deegbal uitrollen en in een ingevette ovenschaal doen, randjes die uitsteken wegsnijden. Eventueel de ovenschaal nu even 10 min in de oven bakken op 180grC bedekt met een laagje droge bonen om te zorgen dat het deeg straks goed gaar is en niet nat wordt. (Ik gebruik meestal aluminiumfolie met bonen erin en dat gebruik ik dan iedere keer weer opnieuw) Beetje paneermeel op de bodem strooien en daarna de uienringen over de taart verdelen. Melk, eieren, geraspte kaas, peper en zout door elkaar klutsen en over de uien gieten. Kaasmengsel een beetje verdelen met een vork en dan in de oven! 200grC, 30-40 min. Wanneer de taart omhoog is gekomen en bruin gekleurd is, is het klaar. Eet smakelijk. Heerlijk recept voor in het weekend. In plaats van uien kan je ook licht voorgekookte broccoli in de taart doen.



De ingrediĆ«nten die nodig zijn voor het maken van dit recept probeer ik allemaal te kopen zonder plastic verpakking. Zo wordt dit recept nog leuker om te maken omdat je geen/zo weinig mogelijk afval hebt gemaakt!

Reacties

  1. Ik zou graag willen weten waar je boter kan halen zonder verpakking. Die kan ik namelijk nog niet vinden. Alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts